měšťanský dům

Řadový patrový dům, v obou podlažích čtyřosý, ukončuje mansardová střecha pobitá plechovou krytinou. Okna v patře jsou dřevěná členěná do "T" rámována profilovanou šambránou a zdobená úzkým nadokenním páskem se štukovým rostlinným ornamentem a vysazenou nadokenní římsou. Pod každým oknem je obdélné kazetové pole s plasticky zdůrazněným středem, lemované širokou páskou. Parter má okna rámována jednouchou rovnou šambránou. Vstupní portál s doukřídlými dřevěnými novodobými vraty je umístěn v druhé ose zleva. Portál zaklenutý výrazně stlačeným obloukem zdůrazněným vrcholovým klenákem zdobí v horních nárožích sférické trojúhelníky. Stojky portálu rozšířují v dolní části patní kameny. Dispozice je řešena jako hloubkový trojtrakt se středním průjezdem zaklenutým valenou klenbou s pětibokými výsečemi. Ve dvoře je situované hospodářské křídlo. Předmětem ochrany je dům - stavba a pozemek st.p. 47.