náhrobek ředitele Rosenbauma

Náhrobek je umístěn ve střední části hřbitova, v blízkosti vrbnovské hrobky. Jedná se o urnu na vysokém podstavci ve tvaru zužujícího se hranolu. Urna má jednoduchý kompaktní tvar. Po stranách je opatřena kovovými držadly, na vrcholku útvarem, připomínajícím plameny. Urna je dekorována nízkým reliéfem, znázorňujícím jednoduše pojatou postavu, v ruce držící ratolest a plamen. Výška podstavce je 155 cm, výška urny 75 cm. Stěny podstavce jsou opatřeny nápisy. Na východě je to pamětní nápis zemřelého Václava Rosenbauma (1753-1833), na západě záznam o zhotovení náhrobku. Podrobnější popis viz Doplňkový list GA. Objekt pochází z roku 1935 a představuje pravděpodobně volnou kopii náhrobku původního.