městský dům

Dům v nárožní poloze je situovaný v Palackého ulici. Patrový čtyřosý dům má parter otevřený loubím, zaklenutým dvěma stlačenými oblouky svedenými do hranolových pilířů, které eskarpovitě předstupují. Podloubí je plochostropé. Oblouky lemuje šambrána, plochu zdobí pásová rustika. Patro je odděleno kordonovou profilovanou římsou. Okna lemují profilované šambrány, zdůrazněné podokenními a nadokenními římsami. Nadokenní přímé římsy zdobí zubořez. Plochu patra dále člení toskánské pilastry zdobené rustikou, situované nad pilíře loubí. Hlavní odstupňovanou římsu podpírají konzoly s akantovými listy. Šestitabulková okna s příčníkem jsou dovnitř otvíravá, osazená v líci fasády. Střecha je valbová krytá eternitovými šablonami, uprostřed trojúhelný vikýř s provizorním zabedněním. Předmětem ochrany je dům čp. 113 a vymezený pozemek.