hotel U zlatého beránka

Podélně orientovaný dvoupatrový dům s podloubím je situovaný na široké parcele na východní straně náměstí. Šestiosé průčelí je uprostřed členěné rizalitem. Přízemí se do náměstí otevírá třemi segmentovými oblouky loubí, pilíře a cvikly jsou iluzivně kvádrované. Obě patra jsou šestiosá, oddělená výraznou římsou. Průčelní fasádu zdůrazňuje mírně vysunutý střední rizalit, zabírající dvě vnitřní okenní osy, který vrcholí rovnou atikou. Okna lemují profilované šambrány s ušima a se středovým klenákem a trojúhelníkovým frontonem, respektive ve druhém patře s rovnou nadokenní římsou. Rizalitová okna prvního patra mají v parapetech balustrádu a mezi okny domovní znamení - reliéf beránka. Hlavní římsu podepírají konzoly. Dům završuje sedlová podélně orientovaná střecha, krytá bobrovkami. Zadní část objektu je krytá soustavou zvlabených střech, vyspádovaných do středních úžlabí. Zadní trakt kryje pultová střecha. Podloubí je zaklenuté plochými zrcadlovými klenbami. Na dům navazuje dvorní levé křídlo, které je patrové s hladkými fasádami a sedlovou střechou. Předmětem ochrany je dům čp. 10 a vymezený pozemek.