městský dům zv. U modré hvězdy

Nárožní dům zv. U modré hvězdy je situovaný v severní části náměstí, při ústí Legionářské ulice. Patrový obdélný dům má parter do náměstí otevřený dvěma půlkruhovými oblouky loubí lemovanými plochou šambránou. Tříosé patro odděluje kordonová římsa s jednoduchou profilací. Okna - nová nápodoba historického typu - jsou osazená ve špaletě a rámována páskovou šambránou s ušima a kapkami. Prostor nad okny zdobí zvlněná římsa. Fasáda průčelí ukončuje vysazená korunní římsa krytá prejzy, na níž dosedá tabulový štít s volutovými křídly a lomeným horním nástavcem. Nástavec je dekorován dvěma symetricky umístěnými pylonky a koulí. V jeho středu je osazen znak domu - osmicípá modrá hvězda. Boční fasáda orientovaná do ulice Legionářů je výrazně sešikmená a směrem dolů se rozšířující. Fasáda je šestiosá s okny dělenými do "T" stejného typu jako v průčelí. Sedlovou střechu domu kryjí tašky bobrovky, směrem do ulice rovinu střechy prolamují tři vikýře typu volská oka, na dvorní straně jsou osazená střešní okna. Předmětem ochrany je dům čp. 50 a vymezený pozemek.