městský dům

Řadový patrový dům, postavený na široké parcele, má sedmiosé uliční průčelí (2-3-2) opatřené kvalitní eklektickou fasádou v novorenesančním stylu. Ve střední části přízemí je asymetricky umístěn vjezd, vpravo od něj dřevěný výkladec, vlevo dva vchody do obchodů - okna jsou využitá jako výkladce. Fasádu určují bohatě rámována okna, dělená do kříže a osazená v líci fasády, zdobená profilovanou šambránou a trojúhelníkovým frontonem. Střední díl s dvěmi okny a a s nikou se sochou sv. Jana Nepomuckého oddělují dvojice pilastrů. Pilastry zdůrazňují i nároží patra. Přízemí zdobí plastická bosáž. Členění doplňuje parapetní a kordonová římsa spojená konzolkami a korunní římsa se zubořezem. Sedlovou střechu kryje drážková krytina. Předmětem ochrany je dům se sochou sv. Jana Nepomuckého a vymezený pozemek.