socha sv. Jana Křtitele

Socha stojí jižně od návsi na křižovatce ulice Kladenské a Školské. Pískovcová socha, vysoká asi 1,7 m, je umístěna na novém hranolovém pilířovém podstavci, který je kopií podstavce barokního. Podstavec je rozčleněn na jednou odsazený sokl, měkce modelovanou patku tvaru obrácené lalošky, čtyřboký dřík s obdélnými hladkými zrcadly s čtvrtkruhově vykrojenými rohy a římsovou hlavicí. Postava světce je vyvinuta ve zdůrazněném kontrapostu s uvolněnou předkročenou a v koleni ohnutou levou nohou. Tělo je zahaleno do dlouhého přes levou paži přehozeného pláště, splývajícího v táhlých měkce zřasených záhybech k zemi. Horní polovina postavy je obnažena, hlava s krátkým plnovousem je nepokrytá. Sv. Jan drží v pravé, v lokti ohnuté ruce velkou mušli, levou rukou přidržuje záhyby drapérie. U levé světcovy nohy leží beránek. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Křtitele na vymezeném pozemku.