výklenková kaplička sv. Jana Nepomuckého

Výklenková kaple se nachází při silnici v Litovické ulici, nedaleko od tvrze. Kaple, na obdélném půdorysu se zkosenými a ustupujícími nárožími, je završena profilovanou římsou proloženou segmentem, která nese zvoničku s lomenou římsou. V pravoúhlém výklenku, zdobeném štukovou pravoúhle zalomenou římsou, je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. Římsu, po stranách zvoničky, zdobí čučky, ve vrcholu zvoničky je osazený kříž. Socha světce, zachycená v kontrapostu s uvolněnou levou nohou, je zobrazena v kanovnickém oděvu s krucifixem v levé ruce a palmovou ratolestí v pravé. Před kapličkou jsou dva kamenné polygonální sloupky s oblými hlavicemi. Předmětem ochrany je výklenková kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého na vymezeném pozemku.