kaple Panny Marie Sedmibolestné

Kaple Sedmibolestné Panny Marie stojí při silnici, v jihozápadní části obce, poblíž budovy bývalé školy. Výklenková stavba obdélného půdorysu, vsazená do nároží zdi, je zděná z kamene a opatřená hladkou omítkou bílé barvy - pouze výrazný, plastický sokl je překryt hrubou omítkou šedé barvy. Boční stěny interiéru jsou pak tónovány do okrova. Hlavní průčelí, obrácené přibližně k jihu, má půlkruhově klenutý vchod lemovaný plochou šambránou s římsovou hlavicí. Výklenek je ve vrcholu zakryt dřevěnou záclonkou a dole uzavřen dřevěnými dvoukřídlými vrátky, zbylý otvor je dnes chráněn novodobou mříží. Po stranách výklenku ze soklu vybíhají nárožní pilastry nesoucí bohatě profilovanou korunní římsu, která obíhá všechny strany kaple. Na hlavním průčelí jsou na tuto římsu nasazeny ještě úseky vlysu a říms, ze kterých vybíhá segmentový štít. Střecha kaple je valená, krytá bobrovkami, ve jejím vrcholu je umístěn kamenný kříž. Interiér výklenku sklenut je valeně, vzadu se nachází malá zděná mensa a nad ní malovaný obraz Piety, resp. Panny Marie Sedmibolestné. Předmětem památkové ochrany je kaple Sedmibolestné P. Marie a k ní náležející pozemek.