venkovský dům

Přízemní řadový, okapově orientovaný dům stojí v Z frontě ulice Dr. Beneše, jako první při jejím vyústění v JV rohu náměstí 7. května. Budova pravidelné dispozice je delší osou orientována ve směru S-J. Dvorní křídlo směřující západním směrem se připojuje v pravém úhlu v severní části dvorního průčelí. Uliční průčelí je šestiosé, s průjezdem uzavřeným dřevěnými vraty na jižním straně a vchodem do obchodu na severu. Čtyři okenní otvory téměř čtvercového tvaru jsou novodobě upraveny a osazeny dvoukřídlými výplněmi. Průčelí je opatřené hladkou omítkou okrové barvy s bílým orámováním otvorů a členěné hrubě omítnutým soklem a jednoduchou korunní římsou. Sedlová střecha je novodobou taškovou krytinou.