městský dům

Dům je situován v jižní části intravilánu. Zdivo kamenné, lomové, vnější omítky světleokrové, korunní římsa a orámování oken bíle natřeny, sokl olíčen modrou barvou. Přízemní budova má složitou nepravidelnou dispozici. Hlavní, do ulice obrácené JV průčelí je segmentově vypouklé, resp. mírně zalomené do 3 částí. Uprostřed této strany je prolomen půlkruhově sklenutý vjezd, nad vjezdem je malá nika pro sošku. Dům je podsklepen jedinou prostorou jižně od průjezdu. Fasády prostě pojednány. Podokapní římsa je jednoduše členěna. Dům je završen vysokou střechou, která je na J zakončena cihelným štítem a na severu příkrou valbou. Interiér téměř intaktně dochován. Zachoval se zde vzácný kamenný portálek z 16. století a mříže a okna z 19. století. Předmětem ochrany je: dům čp. 55 a k němu náležející pozemek.