měšťanský dům

Řadový patrový dům, stojící v levé části Z strany náměstí. Dům předstupuje o šíři podloubí do náměstí oproti sousednímu domu na S straně. K hlavnímu obdélnému objektu přiléhá ve dvorní části několik přístavků. Dům je krytý mansardovou střechou s taškami (bobrovky). Vstupní V průčelí je prosté, členěné patrovou římsou a sedmi pilastry nesoucími profilovanou korunní římsu. Přízemí je otevřeno třemi oblouky bývalého loubí: ve střední ose je vstupní portál, po stranách dva obchody. V patře je průčelí otevřeno šesti pravidelně rozmístěnými obdélnými okny rámovanými paspartami. Krátké boční S průčelí je v patře otevřeno jedním oknem. Prostory do náměstí jsou sklenuty 3 poli křížové klenby, odtud se údajně nastupuje do mázhauzu klenutého křížovou žebrovou klenbou se stylizovaným svorníkem. Ostatní místnosti jsou údajně klenuty hřebínkově a valeně, zbytek místností je plochostropý. Sklepy mají půlkruhové portály se skoseným ostěním. Předmětem ochrany je dům čp. 150 - stavba a pozemky st.p.81, p.p.96/1.