jízdárna

Přízemní budova jízdárny je situována na jihozápadní straně čestného dvora a se zámeckou budovou je propojena přízemní půlkruhovou budovou, která uzavírá čestný dvůr a zároveň vstupy ho propojuje se zámeckým parkem. Vstupní průčelí jízdárny prolomeno třemi osami, z nichž centrální je vysoká vstupní osa s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi. Po jejích stranách jsou jedna nižší široká vstupní osa a slepá okenní osa. V hladké fasádě zdobené lezénovým rámem jsou šambránami a rovnými římsami na konzolách akcentovány vstupní a okenní otvor. Podélné strany budovy jsou pojednány hladkou fasádou akcentovanou lezénovým rámem a devíti pravoúhlými slepými okenními osami se šambránami, zaoblené nároží zdobeno rustikou. Na jižním nároží erb Bernarda Ludvíka Tovara z Enzesfeldu. Podstřešní profilovaná římsa nese atiku s reliéfními kuželkami. Jízdárna nemá střechu. V interiéru stavba bez omítek, rytmizována zazděnými okny v segmentově zaklenutých špaletách. Spojovací budova je devítiosá s centrálně prolomeným širokým vjezdem uzavřeným dvoukřídlými dřevěnými vraty. Hladká fasáda zdobena lezénovým rámem, v nichž jsou slepá okna lemovaná šambránou s ušima. Po stranách vjezdu pilastry s iónskými hlavicemi. Hladká kordónová římsa odděluje atiku pojednanou štukovými poli s vpadlými výplněmi. Na straně z parku je spojovací budova pojednána hladkou fasádou.