venkovský dům

Dům se nachází SV od jádra obce, na terénním valu nad rozcestím v Z části údolí. Dům leží na V-Z ose, obrácený štítem k rozcestí. Jedná se o patrový převážně roubený dům, krytý sedlovou asymetrickou střechou s plechovou krytinou. Štítové průčelí je trojosé, s vyřezávanou podstávkou v přízemí, v horní části svisle bedněné a zdobené ozdobným laťováním. Vstupní J průčelí je v přízemí rovněž opatřeno podstávkou a nad vstupem vyřezávanou pavlačí. Zděná hospodářská část předstupuje o šířku zápraží i na Z štítové straně, kde je vysazená přízemní část kryta pultovou střechou s eternitem. Okna jsou obdélná, zdobená lištami a krytá oplechovanými okenicemi. Terénní val na, kterém je usedlost umístěna je zpevněn terasovou zdí z pískovcových kvádrů, na které je usazen nízký dřevěný plot (bez památkové ochrany). Předmětem památkové ochrany je venkovský dům čp. 18 a vymezený pozemek.