hospodářská budova - domek

Na severovýchodní straně uzavírají prostranství u zámku hospodářské budovy zakončené přízemní budovou na půdorysu obdélníka, projektovanou kolmo k hospodářskému traktu. Hladká fasáda členěna lezénovým rámem, zaoblené nároží armováno. Budova přístupná jedním pravoúhlým vstupem z prostranství od zámku a prolomena jedním pravoúhlým oknem osazeným v líci zdiva. Fasáda do parku prolomena opět jedním pravoúhlým oknem v hladké fasádě bez architektonického členění. Objekt vymezuje prostranství, ve kterém je situováno brodidlo pro koně. Do dvorku s bazénem pro plavení koní jsou v hladké fasádě prolomena dvě sdružená pravoúhlá okna a jedna malá obdélná okenní osa s předsazenou kovovou mříží. S budovou koníren je domek spojen prampouchem, pod nímž je osazena branka k brodidlu. Podstřešní profilovaná římsa nese mansardovou střechu členěnou úzkými vikýři. Střešní krytina eternit.