venkovský dům

Dům se nachází SV od jádra obce, na S straně mírně klesajícího údolí. Jedná se o patrovou převážně roubenou chalupu umístěnou podélně k cestě, sestávající z obytné části a navazující bedněné kolny. Dům je krytý párem navazujících sedlových střech se šablonami. Východní štítové průčelí u světnice je otevřeno jedním širším oknem, štít je svisle bedněný. Vstupní J průčelí je na pravé straně lemováno bedněnou pavlačí s vyřezávanou podstávkou a profilovaným koncem zábradlí. Okna jsou obdélná, lícová trámovým parapetem. Na konci obytné části je v přízemí chlév zděný z pískovcových kvádrů, otevřený jedním vstupem rámovaný párem drobných okének. Kolna v levé části domu je v přízemí otevřena obdélným vstupem, bedněné patro předstupuje jako pavlač. Předmětem památkové ochrany je venkovský dům čp. 15 a vymezený pozemek.