venkovský dům

Dům se nachází v jádru obce na samostatném pozemku přiléhající k silnici, svažujícím se mírně k JV. Jádro původní usedlosti tvoří dlouhý patrový obdélný dům ležící na SZ-JV ose. Střecha je sedlová, krytá šablonami, po obou stranách otevřená v dolní části nízkým větracím pásem sušárny chmele. Na SV straně je rozšířena o odlišně skloněnou pultovou střechu přístavby. Obytná část na JV konci je převážně roubená se zděnou přístavbou na SV, navazuje střední část s omítaným roubením a bedněnou pavlačí nad vstupním JZ průčelím. Na SZ konci dům zakončuje zděná stodola rozšířená do prostoru zápraží. Hlavní JV štítové průčelí je dvouosé, rozšířené o jednoosou přístavbu, přízemí opatřeno podstávkou, horní část je zdobena vyřezávanou lomenicí. Štítové průčelí obrácené k silnici je v dolní části zděné, horní část je rovněž bedněná a vyřezávaná. Okna jsou obdélná, v trámových zárubních. Vrata do stodoly na JZ straně jsou dvoukřídlá bedněná. Na prostranství před domem stojí kolmo k domu drobná novodobá přízemní stavba. Předmětem památkové ochrany je venkovský dům a vymezený pozemek (bez novostavby).