venkovský dům

Usedlost se nachází v SV části osady, na obdélné mírně svažité parcele na konci pravidelné ulice. Jádro usedlosti tvoří patrový převážně roubený dům ke kterému je připojena mladší zděná stodola. Dům i stodola jsou kryté sedlovými střechami s eternitem. Dům má roubenou přední Z část na níž navazuje dvoupatrová komorová část se zděným sklípkem. Přízemí je v přední části opatřeno podstávkou. Nad J vstupem je umístěna bedněná pavlač přecházející v roubené parto vysazené na trámech nad vstup do sklípku. Okna jsou obdélná, v trámových zárubních. Stodola je v přízemí zděná, horní polopatro je bedněné. Vstupní J průčelí je otevřeno párem obdélných vrat. Ve V části pozemku se dále nachází zděný sklípek, prostá kolna nesená sloupy z kvádrů a zděná koruna studny (bez památkové ochrany). Předmětem památkové ochrany je obytná budova se stodolou a vymezený pozemek.