venkovský dům

Menší patrový dům obdélného půdorysu, ležící v jižní části obce, ve východním svahu nad silnicí podél Z-V osy. Dům je kryt sedlovou střechou s plechovou krytinou. Objekt stojí na podezdívce z pískovcových kvádrů a je až na přízemní část u svahu roubený, s bohatě vyřezávanou podstávkou ve východním štítovém průčelí. Tradiční dvojosý štít je nahoře zakončen lomenicí členěnou dvěma výraznými horizontálami. Vstup je z jižního průčelí, na němž je po celé délce domu osazena na trámových konzolách pavlač s profilovanými sloupky ukotvenými na přesahu střechy. Všechna okna jsou obdélná, dvoukřídlá, rámovaná prkennými šambránami. Místnosti mají ploché trámové stropy, krov je zachován původní sloupkový s vaznicí v ose hambalků. Předmětem památkové ochrany je dům čp. 18 a vymezený pozemek.