venkovský dům

Patrový dům trojdílné dispozice se nachází v jádru obce, při začátku svažité rokle. Objekt stojí v jižní části dvora a je orientovaný východním štítovým průčelím k místní cestě. Dům je převážně roubený, krytý sedlovou eternitovou střechou. K zadní jižní straně obytné části je přistavěn zděný přístavek krytý pultovou taškovou střechou. Vstupní severní průčelí je v chráněno bedněnou pavlačí. Část pavlače je podezděná předstupujícími chlévy. Zděná chlévní část je hladce omítaná a v zadní části k ní přiléhá drobný přístavek, krytý pultovou střechou. Okna jsou obdélná, dvoukřídlá, členěná na šest tabulek, rámována trámovým ostěním. Interiér objektu tvoří tradiční trojdílná dispozice chlévního typu s přízemní obytnou částí a navazujícími chlévy. Zděný přístavek světnice je mladšího původu. Přední část patra je rovněž obytná, za ní následují komory sýpky. Pavlač procházející po celé délce patra je bedněná s profilovaným madlem. Sloupky ukotvené na přesahu střechy mají v horní třetině zdobně vyřezávané pásky. Krov sedlové střechy je novodobý. Na protější S straně dvora je umístěna zděná stodola, na Z straně stojí objekt koklny zděná z pálených cihel. Oba tyto objekty nejsou památkově chráněny. Předmětem památkové ochrany je venkovský dům a vymezený pozemek.