jízdárna

Jedná se o mohutnou budovu obdélného půdorysu krytou sedlovou střechou situovanou ve svažitém terénu na jihovýchodním okraji zámeckého areálu. Budova je přízemní, pouze na jihu je vzhledem ke klesajícímu terénu opatřena suterénním patrem, v těchto místech také k jízdárně přiléhají nízké zděné přístavky kryté pulty (větší jižní přístavek č. p. 9) a přibližně v pravém úhlu navazující přistavěná přízemní budova protáhlého obdélného půdorysu. Východní uliční průčelí je prolomeno od jihu 2 okenními osami, vjezdem, 2 okenními osami, vstupem s dalšími 4 okenními osami, okenní otvory a vstup jsou segmentově zaklenuté se šambránami s klenáky, vjezd rovněž segmentově zaklenut. Dvorní průčelí je prolomeno od severu 3 vjezdy zaklenutými stlačeným obloukem v segmentových vpadlinách, segmentově zaklenutým okenním otvorem vloženým mezi 1. a 2. vjezd a segmentově zaklenutými okenními otvory v jižní části budovy. Jižní štítové průčelí vysunuté do svahu je prolomeno 2 segmentově zaklenutými okenními otvory a dvěma dalšími zaslepenými ve štítě. Korunní římsa je fabionového tvaru.