sýpka

Drobná zděná omítaná podsklepená stavba obdélného půdorysu v okapové orientaci, krytá sedlovou střechou s eternitovými šablonami (do 60. let 20. stol. došky). Materiálem stavby je sbíraný kámen, zčásti omítnuto. Pod krytinou zachována kuláčová klenba s mazanicí. Nároží dvorní podélné strany jsou zesílená mohutnými opěráky. Mezi nimi je vstup do sklepa, rámovaný jednoduchým lomeným gotickým portálkem se skosenými hranami. Vstup do přízemní části špýcharu byl zřízen ve štítové stěně proti obytnému domu bývalého statku - portál vstupu, přístupný po třech schodech, je žulový s půlkruhovým záklenkem, dveře jednokřídlé s krabicovým zámkem. Nad vstupem v trojúhelném zděném štítu dvojice symetrických střílnovitých průduchů. Toto štítové průčelí je zděné, protější je roubené. Roubené jsou i stěny klenby ve střešním patře; na roubení je mohutný lepenec jako tepelná a protipožární ochrana.