boží muka

Boží muka jsou situována necelý kilometr severovýchodně od Bohdašic, vlevo od silnice Bohdašice – Platoř, při polní cestě k Bohdašicím. Kamenná omítaná cca 3 m vysoká stavbička na kruhovém půdorysu. Hmotná zděná boží muka ve tvaru dosti vysokého válce, u něhož je průměr horní poloviny nepatrně rozšířen a tak opticky oddělen od části dolní. Válcové těleso božích muk ukončuje plošná a polygonálně seříznutá deska, která z profilu vystupuje jako nízká římsa. Pod ní jsou umístěny niky, kdysi chráněné zasklenými dvířky a zřejmě s plastikami. Nyní v nikách umístěny skleněné kříže z dílny výtvarnice Vladěny Tesařové (autorka skleněného oltáře v Dobré Vodě). Stříška kuželová krytá plechem s křížkem ve vrcholu.