márnice

Drobná architektura s vysokým soklem stojící na obdélném půdorysu zastřešená sedlovou střechou s latinským křížem ve vrcholu. Hlavní východní průčelí členěné lizénovým rámem s konvexním vydutím v rozích je na osu prolomeno pravoúhlým vstupem rámovaným hladkou šambránou. Vstup chráněn jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Podstřešní římsa nese trojúhelníkový štít orámovaný hladkým lizénovým rámem prosvětleným na osu okenním segmentově zaklenutým výklenkem. Okenní výplň je částečně zazděná s mělkou kruhovou nikou prosvětlenou otvorem střílnovitého typu. Ostatní fasády jsou komponovány obdobně. Plocha rámovaná lizénovým rámem s konvexním vydutím v rozích je na osu prosvětlena okenním segmentově zaklenutým výklenkem s hladkou šambránou.