kaple

Stavba mírně obdélného půdorysu, s drobným uzávěrem, který je konkáv-konvex-konkávně zvlněn. Materiálem je kámen; omítnuto. Střecha je sedlová, krytá střešní krytinou bobrovka. Nad závěrem je zkosená, do valby. na jejím hřebeni je vysoká sanktusníková vížka čtvercového půdorysu, ukončená jehlanem a cibulí s pláštěm z měděného plechu (stříška původně šindelová). Kale je osvětlena dvěma oválnými okénky z boku a jedním v závěru. Okénka jsou rámována profilovaným ostěním v omítce s imitovaným klenákem ve vrcholu. Vnější členění provedeno rámováním v omítce, profilovanou korunní římsou a bohatě upraveným průčelím. V něm je pravoúhlý vchod s prfilovaným ostěním v omítce (ve vrcholu opět klenák). Nad vchodem supraporta, po stranách dvojice pilastrů s ionskými hlavicemi, na nichž jsou položeny mělce profilované úseky říms. Korunní římsa je protažena až do průčelí a nad hlavním vshodem segmentově vzedmuta. Na římsu je posazen štítový nástavec s vykrojenými boky, které jsou sevřeny rokokovou páskou. Střed nástavce vyplňuje nika a ukončen je opět bohatě profilovanou a masivní řimsou, která se nad středovou osou obloukově zalamuje.