socha sv. Jana Nepomuckého

Sokl proveden z hrubozrnného pískovce; sama plastika je z pískovce jemnozrnného. Výška samotné plastiky cca 170 cm. Nesena je hranolovým soklem, který je v horní části výrazně římsově profilován. V čele soklu jsou reliéfní sdružené erby hrabat Törringů z Jettenbachu a z Hauben, umístěné v dekorativní kartuši, která ve svém vrcholu nese korunu. Socha světce v tradičním ikonografickém pojetí s dobře zvládnutým a zdůrazněným kontrapostem. Nad hlavou kovová svatozář s pěti hvězdami. Světec oblečen do kleriky a rochety, přes ramena má přehozený kožíšek; hlavu mírně skloněnou k levému rameni kryje biret. Široký obličej bez výraznějšího emocionálního zabarvení; na předloktí levé ruky položen krucifix, jehož pata byla zřejmě přidržována pravou rukou (ta dnes chybí).