venkovský dům

Patrová budova vyrůstající na půdorysu písmene “L”, s bránou v bočním křídle. Zastřešena je sedlovou střechou s polovalbami a připojenou střechou sedlovou na bočním křídle. Materiálem stavby je kámen a cihla. Stavba je omítnuta. Vnější fasáda stavby je hladká, nečleněná, korunní římsa profilovaná, obdélníková okna nepatrně zapuštěna. Ve štítovém průčelí směrem do návsi jsou 2 okenní osy, v přízemí okenní otvory pozměněny. Boční průčelí směrem k silnici má 5 okenních os, z čehož jsou 3 okna zazděná a jedno zmenšené. Vsechny okenní otvory jsou osazené novými okny (dřevěná euro-okna). V průčelí mezi okny patra je drobná nika. V navazujícím bočním traktu je brána s rovným překladem, do které jsou zasazena plechová vrata. Vjezd do dvora je zaklenut 4 poli mělké klenby. Boční křídlo je ze dvora v patře nad vjezdem opatřen dřevěnou pavláčkou.