domek zahradníka

Domek zahradníka uzavírá na východní straně užitkovou zahradu, která se rozprostírá na jihovýchodně straně zámeckého parku, od něhož je oddělena cihlovou zdí. Objekt je přízemní, na obdélném půdorysu. Vstup je z jižní strany jednokřídlými dveřmi v pravoúhle završené špaletě, lemované profilovanou šambránou. Hladká fasáda prolomena na jižní straně pěti obdélnými okenními otvory akcentovanými profilovanou šambránou (jedno okno je v obdélné šambráně menší, čtvercové). Na severní stranu je budova prolomena čtyřmi okenními osami, třemi čtvercovými s vymezením obdélné šambrány a jednou obdélnou, zdobenou profilovanou šambránou. V bočních stranách budovy dvě a čtyři okna shodné architektonické profilace. Profilovaná římsa nese valbovou střechu s pultovými vikýři prolomenými na obě strany. Střešní krytina pálená taška.