kříž

Pískovcový sokl s hlavicí zdobenou volutami je evidentně starší, podle způsobu tvarování jeho horní plochy nesl původně nějakou sochu. Na dvou pískovcových stupních spočívá obdélný sokl zakončený ustupujícím profilem, na něm spočívá hranolovitý dřík, nahoře i dole se rozšiřující a vybíhající do dvou volut; celý je v horní části korunován kladím se širokou zaoblenou profilovanou, mírně předsazenou římsou, vybíhající uprostřed do dvou volut. Na přední straně je v mělkém profilu nika. Na zadní straně je v dolní části datování ANNO 1777. Koncem 19. století byl sokl druhotně osazen litinovým křížem, v dolní části s postavou Bolestné Panny Marie v nice z vegetabilního dekoru, nad ní destička (medailon) - dnes bez nápisu a textu. Celý kříž odlit tak, že dekor působí “filigránovým stylem”, trojice zakončení ramen s dekorativními lístky. Korpus ukřižovaného Krista s destičkou za hlavou, s nápisem INRI. Pravděpodobně v 19. století byl kříž opatřen dnes již nečitelným nápisem v černé barvě.