venkovský dům, bývalá sýpka

Samostatně stojící patrový objekt, se nachází na J straně návsi, ke které se obrací zadní slepou stranou. Sýpka stojící v mírném JV svahu je pozůstatkem zaniklého statku. Jedná se o obdélnou stavbu s přízemím zděným z pískovcových kvádrů a roubeným patrem. Střecha je sedlová, krytá taškami (dvojité bobrovky). Štítové V průčelí je dvojosé, horní jednoosé, štíty jsou svisle bedněné. Vstupní J průčelí je v přízemí otevřeno dvojicí obdélných otvorů v profilovaném ostění. Roubené patro lemované vyřezávanou pavlačí (přístupnou po schodech zprava) je trojosé, s dveřmi uprostřed. Na SZ rohu přiléhá k nároží domu novodobý zděný komín. Předmětem památkové ochrany je venkovský dům čp. 9 a vymezený pozemek.