venkovská usedlost

Dvojice štítově orientovaných přízemních objektů obdélného půdorysu s vyšší podezdívkou, vyrovnávající terénní nerovnost a vzadu částečně zapuštěných do stráně údolí Křeslického potoka, je dnes spojena v jednu usedlost se společným dvorkem. Jižní dům je v ose prodloužen dřevěnou kolnou. Bíle omítnutá průčelí domů jsou na štítových průčelích doplněna lizénovými rámci, z vrcholu lizénového orámování štítu jižního domu vybíhá reliéfní ornament tvaru zvonku. Dvojice pravoúhlých okenních otvorů prolomených v přízemích štítových průčelí jsou v případě jižního domu opatřeny plochým trojúhelníkovým frontonem, okenní otvory severního domu mají novodobý keramický obklad. Mezi okny jižního domu se nachází šedá reliéfní destička rámovaná výžlabkem s rytým domovním číslem. Štíty obou domů jsou prolomeny pravoúhlými okenními otvory rámovanými lištovými šambránami. Dřevěné okenní výplně severního domu jsou novodobé dvoukřídlé, jižní dům má dřevěné dvoukřídlé šestitabulkové okenní výplně v líci zdiva. Střechy obou objektů jsou sedlové kryté taškou bobrovkou.