venkovský dům

Štítově orientovaný přízemní objekt obdélného půdorysu s podezdívkou vyrovnávající terénní nerovnost a vzadu částečně zapuštěný do stráně údolí Křeslického potoka. Bíle omítnutá průčelí domu jsou na štítovém průčelí doplněna okrovým lizénovým rámcem s rozšířenými konkávně vybranými rohy, dvojice pravoúhlých okenních otvorů prolomených v přízemí štítového průčelí je rámována plochými okrovými šambránami, okenní otvory jsou kryty jednokřídlými dřevěnými okenicemi. Mezi okny reliéfně vystupuje okrový štítek, rozšířený na bocích do ustupujících půlkruhových křídel nesoucí domovní číslo. Oválný otvor prolomený ve štítě má rovněž plochou okrovou šambránu. Severní boční průčelí je prolomeno pravoúhlým vstupem, opatřeným plochou okrovou šambránou a dvěma obdélnými okenními otvory nestejné velikosti, rovněž rámované okrovými šambránami, jižní průčelí je prolomeno jedním obdélným okenním otvorem s okrovou šambránou. Střecha domu je sedlová, krytá taškou bobrovkou, ze střechy ční masivní komínové těleso.