pomník Eduarda Behra

Na mohylovém hliněném náspu s kamenivým vrcholem na dvou stupních osazen jehlancový pískovcový obelisk se čtyřmi pilířy na nárožích (původně propojených řetězem). Pilíře mají střechovité ukončení a zkosené hrany nároží. Na středovém pylonu nápisy v reliéfních oválech: + / Gewidmet / von seinen / Kameraden / Restaurirt / im J. 1901 // Proti čelu na pravé stran: Na těchto místech / padl / dne 15. července 1866 / král. pruský major / Eduard z Behru / 44. pěšího pluku. Proti čelu na levé straně: Hier starb / der Heldentod der kgl. / Oberslieutenant und / Kommandeur / des Fi(?)silier-Batallions / des Ostpreussischen / Infanterie-Regiments / Nro 44 / Eduard von Behr / am 15. Juli 1866. Nápisy vyryty a v hloubce černě vybarveny. Podle ústního sdělení pamětníků zachyceného B. Štégrem padl von Behr po bitvě výstřelem rakouského vojáka, který ležel omráčený ve vysokém obilí, po probrání uviděl „piklhaubnu“, zacílil a trefil … . Eduard Behr zde není pochován.