kostel sv. Jana Nepomuckého

Kostel stojí nedaleko JZ okraje vesnice. Podélná osa stavby probíhá ve směru S-J s presbytářem obráceným k jihu. Loď je dlouhá, obdélná, užší presbytář má půdorys příčně obdélný s otupenými nárožími. Nad středem severní fasády se tyčí hranolová věž. K východnímu boku presbytáře přiléhá obdélná sakristie s oratoří v patře. Stavba je krytá sedlovou střechou, nad závěrem zakončenou valbou. Krytinu tvoří eternitové šablony. Zděná korunní římsa je zděná, fabionová, probíhající i severním průčelím, kde má nad rizalitem bohatší profilaci a odděluje štít s věží. Omítky jsou hladké, štukové, na západní straně lodi a presbytáře jsou provedeny malované svislé pásy vydělující 4 pole, východní strana je bez členění. V ose severního průčelí se nachází hlavní pravoúhlý portál s obíleným žulovým ostěním a štukovou šambránou a profilovanou supraportou. Nad portálem je proraženo oválné okénko. Loď i presbytář prosvětlují z obou stran čtyři vysoká kasulovitá okna, kruchta na severní straně je osvětlena na výšku oválným oknem. Obdobné okno se nachází v ose závěru. Věž je zastřešena čtyřbokým jehlancem krytým břidlicí. Severní fasáda věže je členěna sdruženými pilastry s čabrakovou hlavicí, ostatní fasády členěny pouze lizénovými rámy. Poslední třetí patro je ze tří stran prosvětleno obdélnými okny s půlkruhovými záklenky, na jižní straně je stejné okno naznačeno štukovou šambránou.