bývalá městská škola

Patrový dům obdélného půdorysu stojící nad svahem. Jeho vnější zeď (západní stranu) tvoří zřejmě městská hradební zeď, která je v těchto místech zpevněna opěráky. V roce 1954 byl dům zcela přestavěn a zmodernizován. Z původního domu zachovány jen obvodové zdi včetně SZ štítové a protilehlé sousední při domě čp. 68. Dochovaná severozápadní průčelní stěna vrcholí trojúhelným renesančním trojetážovým štítem, v prostřední části jsou proražena dvě menší okna. Štít člení pilastry; okraj rámují úseky volut. Severní průčelí o 2+1 okenních osách; segmentově zaklenutá okna jsou zaslepena. Východní průčelí s novodobými obdélnými okny ve dvou řadách. Střecha je sedlová, krytá pálenou krytinou, bobrovky. Objekt zapsán jako “bývalý špitál” dle mylně vžitého pojmenování (od 2. pol. 19. stol. škola mylně nazývána špitálem), dle archivní dokumentace se jednalo o bývalou městskou školu, špitál byl v minulosti umístěn v sousedním čp. 60.