sýpka

Patrová sýpka stojí volně uprostřed dvora usedlosti čp.4, umístěné v Z části malé obce. Objekt sýpky je patrový, nepodsklepený, přibližně obdélníkového půdorysu. V přízemí i patře je jen jediná prostora. Obě místnosti jsou samostatně přístupné portálky zvenčí. Přízemí stavby je zděné z lomového kamene i z pálených cihel (malá část), klenuté stlačenou valenou klenbou s dvěma symetricky umístěnými trojbokými výsečemi. Vstupní otvor v S stěně má trámovou zárubeň osazenou v segmentovém záklenku. Místnost má podlahu z udusané hlíny. Patro je vyzděno z nepálených cihel "vepřovic" přístupné segmentově zaklenutým vchodem s dochovanými svlakovými diagonálně skládanými dveřmi. Do patra sýpky se vstupuje z nově obnovené krátké pavlače. Prostora je plochostropá se čtyřmi hraněnými trámy se záklopem na sraz. Podlaha se skládá z na sraz kladených širokých dřevěných prken. Obvodový plášť v přízemí i patře je prolomen střílnovými okénky s kamennými ostěními. Na objektu se částečně dochovaly původní hladké omítky a zbytky červené malby kolem dveří, oken a nároží. Původní krov se nedochoval, stavba byla dlouho zakryta provizorní pultovou střechou. V současnosti se však střecha rekonstruovala, je sedlová, krytá bobrovkami.