radnice

Radnice zaujímá exponovanou nárožní polohu v severní frontě Komenského náměstí. Její půdorys tvoří obrácené písmeno L. K hlavnímu křídlu orientovanému do náměstí, krytému valbovou střechou, se na SV váže masivní hranolová věž s cibulovou bání a lucernou. K ní přiléhá přízemní severní křídlo (provozní zázemí radnice), završené sedlovou střechou. Hlavní průčelí je devítiosé, se vstupním portálem ve středu. Fasáda je poměrně jednoduchá - přízemí je jemně bosované, patro hladké, vrcholící korunní římsou. Nároží radnice i věže je skarpovitě rozšířené. Venkovní fasáda severního křídla je identická s křídlem hlavním, dvorní fasáda je novodobá. Krytinu radnice tvoří tašky bobrovky, u dvorního křídla drážkovky. K severnímu křídlu ranice kolmo přiléhá hmotově tradiční přízemní stavba domku. Předmětem ochrany je budova radnice s přiléhajícími křídly a vymezený pozemek.