kaple Nanebevzetí Panny Marie

Kaple je drobná sakrální architektura situovaná na návrší Salavic, kousek od mlýna ve vsi (r. č. 7-5206) a sochy sv. Jana Nepomuckého (r. č. 7-5202). Loď je orientovaná na ose S-J a je přístupná vstupem z hlavní silnice. Volně stojící kaple obdélného půdorysu s pravoúhlým závěrem, nároží zaobleno. Boční fasáda členěna průběžnou podezdívkou a pilastry na nárožích, prolomena 1 okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté. Průčelí členěno rovněž podezdívkou a pilastry, na osu prolomen vchod zaklenutý stlačeným segmentem, přístupný dvěma stupni. Průčelí završeno hladkým štítem s nikou segmentově zaklenutou. Kolem niky je lišta, završená křížem. Podstřešní římsa nese střechu sedlovou, ve vrcholu čtyřboká dřevěná zvonice, zastřešená nízkým čtyřbokým stanem, završený makovicí a křížem. Na zadním štítě je uveden letopočet: 1812 A 1749 D 1848. V roce 1993 byla osazena bronzová deska popsaná česko - německým textem.