městský dům

Jednopatrový řadový dům o čtyřech okenních osách. Zastřešen sedlovou střechou s novodobou taškovou krytinou cihlové barvy. Průčelí domu je členěno lisénami, malebně rozvlněnými nadokenními římsami s klenáky a ukončujícím tabulovým štítem s křídly. Barokní štít je rozdělen do dvou částí prifilovanou římsou krytou oplechováním. V dolní části štítu jsou 2 okénka (šestitabulková), orámovaná dvojitou šambránou ze štuku s klenákem. Mezi hlavní římsou a římsou rozdělující štít na 2 části jsou 3 pilastry s 2x rozšířenými patkami a ozdobnou hlavicí s čabraky. Ve vrcholu štítu je štukový dekor připomínající trojlístek. V přízemí je obchod s dveřmi a 2 výkladci. Výkladec vpravo má v horní části segmentové zakončení. Dům hluboko zasahuje do parcely. Do dvora se vchází průjezdem z Podbranské ulice. V minulosti bylo přízemí kvádrované, dnes hladká omítka. Dvorní část má hladké monochromní fasády. Jsou zde patrné novodobé zásahy z poslední čtvrtiny 20. století (nová střešní krytina, luxfery, okna, dveře, mříže, balkon). Zde jsou původní 2 kamenná ostění dveří a 2 kamenná ostění oken.