městský dům

Jedná se o jednopatrový frontový dům. V současné době člení fasády sokl, kordonová římsa v podobě široké ploché pásky a korunní římsa, která jediná zůstala původní. Nároží je členěno kvádrováním v plastické podobě. Okenní otvory s vyměněnými výplněmi osazenými za špaletu, stejně jako výlohy a portál vstupu v přízemí, jsou opatřeny plastickými paspartami s klenáky (přízemí) a okna v 1. patře pak podokenními zrcadly s vpadlými kartušemi. Plastické články jsou od nových ploch fasád odlišeny barevně (červená barva). V místě zalomení průčelí domu byla instalována moderní markýza z měděného plechu. Také omítky domu prodělaly rozsáhlou rekonstrukci s ohledem na nové využítí objektu jako bankovního domu. Exteriér domu zcela ztratil souvztažnost s okolní historickou zástavbou. Hmota objektu se po provedené obnově v 90. letech 20. století nezměnila. Výrazně však byl proměněn slohový výraz fasád objektu, které jsou v současné době v podobě návratu k ideální barokní podobě, přičemž je otázkou, nakoli je toto “slohové” řešení podloženo průzkumy.