měšťanský dům

Dvoupatrový pětiosý dům se sdruženými okny nad lomeným portálem. Gotický dům u bývalé horní brány, byl novodobě upravený, s restaurací v přízemí a dlouhodobě nevyužívanými party. Vyhořel 25. 2. 1988 a téměř deset let zůstal ruinou. Nově přestavěn a podél Šlikovy ulice přistavěn byl pro účely banky ČSOB v roce 1998. Průčelí do Březinovy ulice má hladkou omítku, okna v přízemí mají kamenné šambrány a parapetní římsy, okna v 2. NP mají parapetní římsy, ostění oken v 3. NP má pouze oplechované parapety. Průčelí ve Šlikově ulici tvoří jednak vysoký štít traktu v Březinově ulici, jednak stěna navazujícího třípodlažního, sedlově zastřešeného křídla budovy s vlastním, nižším štítem. V přízemí je ve fasádě přiznáno kamenné zdivo (pouze zabarvené fasádní barvou), v dalších podlažích dvouosého štítu je hladká omítka bez dekoru. Dvouosá fasáda křídla v přízemí rovněž přiznává kamenné zdivo, omítka v patrech je barevně odlišená, mezi podlažími je horizontálně dělená širokými plochými pruhy a stejnými pruhy vertikálně ohraničená. Všechny šambrány oken přízemí do Šlikovy ulice jsou kamenné, okna v patrech přístavby mají jednoduché ploché šambrány štukové. Stejné šambrány mají okna dvouosého štítu křídla nad přístavbou. Průčelí pokračuje přízemní přístavbou, která zachovala a využila rekonstruovanou původní kamennou zeď, do níž jsou osazena kamenná ostění oken a služebního vstupu. Na kamenné zdivo je nadezděna cihlová atika. Přístavba má plochou střechu.