kostel Nejsvětější Trojice

Kostel stojí na temeni vysoké zalesněné ostrožny jihozápadně od vsi, na okraji nevelkého travnatého palouku. Zdivo kamenné, lomové, vnější omítky štukové, okrového zbarvení. Zhruba orientovaná stavba sestává z obdélné lodi, nepatrně užšího dvojboce zakončeného kněžiště a ze zhruba čtvercové sakristie při jeho jižním boku. Vchod do kostela je situován v ose západního průčelí. Ústí do plochostropé lodě, osvětlené ze stejného směru a 2 okny rovněž z boků. Okna jsou pravoúhle členěná do dvanácti tabulek, ale pouze dolní šestice je otevíratelná. Orámování je provedenou šambránou se dvěmi ušima, parapet okna je výrazně zkosen. Strop má čtvrtkruhový fabion a zrcadlo lemované zalamujícím se profilem se 2 oblouny. Západní část lodi vyplňuje dřevěná kruchta, nesená 2 pilířky ze stejného materiálu. Směrem do lodi mírně vyklenutá poprseň kruchty je prkenná, prostoupená 2 mírně předstupujícími pilastry. Přístup na kruchtu je veden od severu venkovním schodištěm s podestou a ramenem o deseti stupních. Stupně i zábradlí jsou plné. Vlastní obdélníkové dveře i zárubeň jsou dřevěné, záklenek je však segmentový. Dveře jsou osazeny v síle zdiva spolu se třemi vyrovnávacími stupni. Rovněž plochostropé kněžiště je od lodi odděleno půlkruhovým triumfálním obloukem bez profilace, který dosedá na stočené pilíře s vrcholovými štukovými římsami. Osvětlení je vedeno jediným oknem od severu, stejným jako u lodě, jen neotevíratelným. Sakristie, opatřená jedním oknem, je plochostropá, přístupná jednak segmentově sklenutým otvorem z presbytáře a jednak samostatným vchodem zvenčí od západu. Její okenní otvor je stejného typu jako lodní, jen podstatně menší výšky o čtyřech tabulkách a navíc doplněn pravoúhlou mříží. Dveřní otvor s kamennou zárubní má dvojitou obvodovou lištu s vybráním rohů, střední klenák je výrazně trojúhelníkového tvaru a lišta je vytažena k jeho horním rohům. Zárubeň má rovněž naznačeny patky. Exteriér kostela je příznačný prostým řešením, uplatněna jsou jen lehce zaoblená nároží, štukové šambrány obdélných oken a výrazně vysedlá korunní římsa. Po rekonstrukci jsou všechny plochy vyjma soklu provedeny okrovou barvou stejné sytosti. Sokl je v barvě růžové. Západní vchod je lemován jednoduchým kamenným ostěním a uzavírán dvoukřídlými dveřmi s diagonálně kladenými prkénky. Štít tohoto průčelí má proláklá ramena, je prolomen kruhovým okulem a zakončen bohatě profilovanou nízkou vrcholovou stříškou s křížem. Střecha kostela i sakristie je zvalbená, krytá bobrovkami a v úžlabích plechem. Nad kněžištěm se výrazně uplatňuje osmiboký, plechem pobitý sanktusník s jehlancovou střechou a makovicí s jednoduchým křížem na vrcholu, ke kterému je připevněn bleskosvod.