nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům se symetrickým pětiosým uličním průčelím. Uliční průčelí v plné výšce opatřené pásovou rustikou člení průběžné římsy na vysokou soklovou část zahrnující přízemí a 1. patro, hlavní střední zónu 2. a 3. patra a vrcholovou zónu 4. patra pod korunní římsou. Vertikálně je průčelí členěno hranolovým arkýřem spínajícím ve střední ose 2. a 3. patro. V přízemí je průčelí prolomeno pravoúhlými okenními otvory a ve střední ose pravoúhlým vstupem s plochou šambránou a s vyloženou nadpražní římsou spočívající na konzolách, v supraportě zalamovaná vystupující deska dekorovaná kapkami. Průčelí v 1. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami, vyloženými profilovanými parapetními římsami s čabrakovitými parapetními výplněmi a štukovými bohatě zdobenými suprafenestrami s vegetabilními ornamenty a maskarony dívčích hlav. Průčelí v 2. patře nad vyloženou profilovanou kordonovou římsou je prolomeno pravoúhlými okenními otvory a ve střední ose pravoúhlým vstupem na lodžii v arkýři spočívajícím na mohutných konzolách reliéfně zdobených vegetabilními ornamenty a rozetami. Okenní otvory jsou rámovány profilovanými šambránami, pod okny je vedena průběžná parapetní římsa, pod níž se nachází parapetní výplně s bohatám vegetabilním dekorem, nad okny na konzolách a středním klenáku vystupují vyložené návojové římsy, z konzol po šambránách spadají ovocné závěsy. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra jsou opatřeny ústupkovými šambránami, profilovanými parapetními římsami a segmetovými frontony na spodní straně roztrženými, takže vznikají větší plochy suprafenester vyplněné ženskými maskarony s věnci doplněné dalším vegetabilním ornamentem, pod okny se nachází parapetní výplně s reliéfními kartušemi se zavíjenými ornamenty doplněné vegetabilním dekorem. Pravoúhlé okenní otvory 4. patra jsou rámovány profilovanými šambránami s ušima s kapkami a s konkávně projmutými nástavci, na které jsou položeny rokajové kartuše doplněné vetabilními ornamenty. Pod okny je vedena profilovaná parapetní římsa s ornamentálním pásem. Hranolový arkýř členěný nárožními pilastry bohatě zdobenými geometrizujícími a stylizovanými vegetabilními ornamenty je ve 2. patře prolomen pravoúhlými otvory lodžie, v 3. patře pravoúhlými okenními otvory, ve 4. patře arkýř nese balkon s bohatě zdobeným kovovým zábradlím se secesními ornamenty mezi hranolovými sloupky, vstup na balkon je řešen obdobně jako okenní otvory 4. patra. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou spočívající na sledu konzolek, pod nimiž je veden pás vejcovce a zubořezu a nízkou atikou členěnou pilířky ukončenými volutami.