nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům se symetrickým pětiosým uličním průčelím. Uliční průčelí v plné výšce opatřené pásovou rustikou člení průběžné římsy na vysokou soklovou část zahrnující přízemí a 1. patro, hlavní střední zónu 2. a 3. patra a vrcholovou zónu 4. patra pod korunní římsou. V přízemí je průčelí prolomeno pravoúhlými okenními otvory a ve střední ose pravoúhlým vstupem s plochou šambránou a s vyloženou nadpražní římsou spočívající na konzolách, v supraportě zalamovaná vystupující deska dekorovaná kapkami. Průčelí v 1. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami, vyloženými profilovanými parapetními římsami s čabrakovitými parapetními výplněmi a štukovými bohatě zdobenými suprafenestrami s vegetabilními ornamenty a maskarony dívčích hlav. Průčelí v 2. patře nad vyloženou profilovanou kordonovou římsou je prolomeno pravoúhlými okenními otvory a ve střední ose pravoúhlým vstupem na balkon spočívajícím na mohutných konzolách reliéfně zdobených vegetabilními ornamenty a rozetami. Okenní otvory jsou rámovány profilovanými šambránami, pod okny je vedena průběžná parapetní římsa, pod níž se nachází parapetní výplně s bohatám vegetabilním dekorem, nad okny na konzolách a středním klenáku vystupují vyložené návojové římsy, z konzol po šambránách spadají ovocné závěsy. Vstup na balkon je řešen identicky pouze návojovou římsu nahrazuje balkon ve 3. patře. Balkon v 2. patře má prolamované plochy parapetu s rozvilinami s rozetami mezi hranolovými nárožními pilířky. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra jsou opatřeny ústupkovými šambránami, profilovanými parapetními římsami a segmetovými frontony na spodní straně roztrženými, takže vznikají větší plochy suprafenester vyplněné ženskými maskarony s věnci doplněné dalším vegetabilním ornamentem, pod okny se nachází parapetní výplně s reliéfními kartušemi se zavíjenými ornamenty doplněné vegetabilním dekorem. Vstup na balkon je opět řešen obdobně a namísto frontonu se nachází balkon ve 4. patře. Balkon v 3. patře spočívající na masivních konzolách s pravoúhlými volutami je opatřen bohatě zdobeným kovovým zábradlím mezi hranolovými sloupky. Pravoúhlé okenní otvory 4. patra jsou rámovány profilovanými šambránami s ušima s kapkami a s konkávně projmutými nástavci, na které jsou položeny rokajové kartuše doplněné vetabilními ornamenty. Pod okny je vedena profilovaná parapetní římsa s ornamentálním pásem. Balkon je řešen identicky jako ve 3. patře. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou spočívající na sledu konzolek, pod nimiž je veden pás vejcovce a zubořezu a nízkou atikou.