městský dům

Patrový samostatně stojící obdélný dům se nachází JZ od náměstí, na terénním valu nad hradbami. Dům stojí na S-J ose, se vstupem obráceným k V, do zadní strany budovy Husitského sboru. Dům je kryt valbovou střechou S dvojitými bobrovkami. Fasády jsou hladké, s nárožími zvýrazněnými rustikou, členěné slabou patrovou římsou a zakončené fabionovou korunní římsou. Okna jsou obdélná, na V průčelí opatřena nadokenními římsami. Okna jsou obdélná, pravidelně rozmístěná (dosud lícová). Vstupní průčelí má 7 os, boční 2 a zadní je otevřeno nepravidelně. Mělký trojosý vstupní rizalit ve středu V průčelí je v přízemí zdoben rustikou, která přechází i na dvojici pilastrů po stranách v patře. V jeho středu je umístěn obdélný vstup v kamenném ostění. Trojice otvorů ve středu průčelí má nadpraží zdobeno štukovou mušlí ve stlačeném oblouku, nad vstupem doplněnou o motiv kapek.