kříž

Vysoký dřevěný kříž rozdělen výžlabky a oblouny na tři části a osazen do hranolové podnože. Dřík kříže zdoben řezbami zobrazujícími ve spodní části Pietu v poli završeném profilovaným obloukem a závěsem. Ve středním poli jsou zobrazeny nástroje umučení, květinový věnec a v nejvyšším poli řezbář nad sebou vyřezal třicet stříbrných. V poli je rovněž datace rok 1899. Římsa vymezuje hladký kříž s plechovým korpusem Krista. Nízký reliéf Kristova těla je zdůrazněn mírně plasticky vystupující rouškou převázanou na pravém boku. Kristova hlava skloněna k pravému rameni a nohy přibity dvěma hřeby. Ve vrcholu nápisová páska INRI. Nad hladkými břevny kříže je osazena půlkruhová plechová stříška s krajkovým zakončením.