nájemní dům

Řadový třípatrový dům s půdním polopatrem s pětiosým uličním průčelím akcentovaným mírně vystupujícím asymetrickým rizalitem v krajní páté ose. Uliční průčelí je v plné výši opatřeno pásovou rustikou. Průčelí je v přízemí prolomeno pravoúhlými okenními otvory a v 3. ose pravoúhlým vstupem, okenní otvory jsou opatřeny profilovanými parapetními římsami (u oken ve 4. a 5. ose profilace během oprav zahlazena) a volutovými klenáky, okenní otvor na rizalitu je větší, doplněný segmentově tvarovanou suprafenestrou s vegetabilním ornamentem. Průčelí v patrech nad profilovanou kordonovou římsou s dekorativním pásem se stylizovaným vegetabilním ornamentem je prolomeno pravoúhlými okenními otvory. Okna v 1. patře jsou opatřena lištovými šambránami, nahoře zalamovanými a protnutými svazkovými klenáky nesoucími trojúhelníkové frontony, po stranách klenáku se nachází kruhové terčíky. Linie šambrány, která opisuje též profilovanou parapetní římsu, je doplněna krátkou čabrakovitou parapetní výplní. Velký okenní otvor na rizalitu je řešen obdobně, je ale pod frontonem doplněn suprafenestrou s opakujícím se motivem suprafenestry okna v přízemí. Pravoúhlé okenní otvory v 2. patře jsou pojednány téměř identicky jako okna v 1. patře, pouze frontony nahrazují rovné úseky vyložené profilované návojové římsy. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra jsou rámovány ústupkovými šambránami, které opisují také profilované parapetní římsy. Meziokenní plochy v 3. patře plynule navazují na vrcholovou zónu průčelí pod korunní římsou nesoucí bohatý geometrizující nebo stylizovaný vegetabilní dekor a na rizalitu kartuše s maskarony ženských hlav. Průčelí půdního polopatra je prolomeno kruhovými okenními otvory s profilovanými šambránami stáčenými nahoře do volut a doplněnými vegetabilním dekorem. Uliční průčelí ukončuje vyložená profilovaná korunní římsa spočívající na sledu kozolek, pod nimiž je veden pás vejcovce, nad níž je vztyčena atika členěná sloupky na pole s pravoúhlými vpadlinami.