nájemní dům

Řadový třípatrový dům s půdním polopatrem se šestiosým uličním průčelím sevřeným arkýři s lodžiemi na ustupujících krajních osách. Uliční průčelí členěné v plné výši pásovou rustikou je v přízemí prolomeno pravoúhlými okenními otvory a v 4. ose pravoúhlým vstupem, okenní otvory jsou opatřeny profilovanými parapetními římsami s kapkami a volutovými klenáky ve vrcholu, okenní otvory krajních ustupujících os jsou větší a lodžie arkýřů nesené masivními zdobenými konzolami nad nimi vytváří jakési mohutné, silně vyložené návojové římsy. Průčelí v patrech nad profilovanou kordonovou římsou s dekorativním pásem se stylizovaným vegetabilním ornamentem je prolomeno pravoúhlými okenními otvory. Okna v 1. patře jsou opatřena lištovými šambránami, nahoře zalamovanými a protnutými svazkovými klenáky nesoucími trojúhelníkové frontony, po stranách klenáku se nachází kruhové terčíky. Linie šambrány, která opisuje též profilovanou parapetní římsu, je doplněna krátkou čabrakovitou parapetní výplní. Pravoúhlé okenní otvory v 2. patře jsou pojednány téměř identicky jako okna v 1. patře, pouze frontony nahrazují rovné úseky vyložené profilované návojové římsy. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra jsou rámovány ústupkovými šambránami, které opisují také profilované parapetní římsy, protnutými nahoře volutovými klenáky. Meziokenní plochy v 3. patře plynule navazují na vrcholovou zónu průčelí pod korunní římsou nesoucí bohatý štukový dekor s motivy grotesky a geometrizujími nebo stylizovanými vegetabilními ornamenty. Průčelí půdního polopatra je prolomeno oválnými a na ustupujících krajních osách kruhovými okenními otvory s profilovanými šambránami stáčenými nahoře do volut a doplněnými vavřínovými věnci. Oblé arkýře v krajních osách spínající 1. a 2. patro jsou otevřeny lodžiemi, do prostoru vyklenuté části arkýřů nesou dvojice v 1. patře toskánských, v 2. patře iónských pilastrů a středních sloupů s dříky zdobenými kanelováním a reliéfním vegetabilním dekorem. Kovové zábradlí lodžií je bohatě zdobené geometrickými a vegetabilními ornamenty, obdobně zdobené je též zábradlí balkonů, kterými jsou arkýře v nejvyšším patře završeny. Pilastry a sloupy arkýřů nesou římsová kladí s plastickými maskarony, terčíky a girlandami. Uliční průčelí ukončuje vyložená profilovaná korunní římsa spočívající na sledu kozolek, pod nimiž je veden pás vejcovce. Nad korunní římsou je vztyčena atika. Do atiky je nad střední vystupující částí průčelí uprostřed vložen obdélný štítový nástavec prolomený 3 sdruženými pravoúhlými okenními otvory. Nástavec je členěn převýšenými nárožními pilířky s římsovými hlavicemi nesoucími nádoby s hořícím ohněm a dvěma středními pilastry završenými plastickými maskarony. Nárožní pilířky a pilastry jsou spojeny girlandami, na pilířcích se nachází bohatý ornamentální dekor. Atika je v rozích střední předstupující části průčelí ukončena hranolovými pilířky členěnými kanelováním nesoucími plastiky orlů s rozepjatými křídly.