nájemní dům

Řadový třípatrový dům s osmiosým uličním průčelím členěným mírně vystupujícím rizalitem v šíři 4 středních os a vyloženými kordonovými římsami oddělujícími přízemí od hlavní střední zóny zahrnující 1. a 2. patro a od zóny nejvyššího patra. Uliční průčelí v přízemí je členěné pouze lizénami na rizalitu, jinak je hladké, zbavené architektonických článků, prolomené půlkruhově zaklenutými okenními otvory a uprostřed půlkruhově zaklenutým vstupem. Uliční průčelí ve střední zóně nad kordonovou římsou je na rizalitu členěno vysokým pilastrovým řádem s 5 pilastry s korintskými hlavicemi nesoucími římsové kladí ukončené vyloženou kordonovou římsou nesenou sledem konzol oddělující 3. patro, boční části průčelí mimo rizalit jsou členěny pásovou rustikou. Průčelí je v 1. patře prolomeno půlkruhově zaklenutými okenními otvory, na ustupujících krajních osách sdruženými. Okenní otvory jsou opatřeny profilovanými šambránami s ušima plynule přecházejícími v nástavce suprafenester završených vyloženými zalamovanými a do segmentu tvarovanými návojovými římsami, v suprafenestrách se nachází štukový dekor s maskarony, kartušemi a vegetabilními ornamenty. Sdružené krajní osy mají návojové římsy roztržené a stáčené do volut, z pilířku mezi okny vystupuje atlant nesoucí konzolu, na níž spočívá dekorativní váza procházející roztrženou částí návojové římsy, suprafenstry zdobí plastická rouška spadající z konzoly vázy. Segmentově zaklenuté okenní otvory 2. patra jsou rámovány profilovanými šambránami protnutými klenáky zdobenými reliéfními akanty, pod okny se nachází profilované parapetní římsy a čabrakovité parapetní výplně. Průčelí ve 3. patře je na rizalitu členěno pilastry bohatě dekorovanými kartušemi, maskarony, vegetabilními závěsy a římsami. Na rizalitu je průčelí v 3. patře prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami, nad okny vystupují vyložené návojové římsy uprostřed roztržené a stáčené do volut, místem roztržení prochází klenák zdobený motivem penízků a završený mušlí. V krajních osách mimo rizalit je průčelí v nejvyšším patře prolomeno segmentově zaklenutými okenními otvory s profilovanými šambránami s ušima protnutými klenáky. Průčelí je završeno vyloženou konzolovou římsou s pásem zubořezu, která nese nízkou atiku. Atika je nad rizalitem zčásti balustrová, z úseků nad krajními osami průčelí vystupují půlkruhově ukočené štíty prolomené oválnými vpadlinami rámovanými šambránami s klenáky, pod vpadlinami zdobí štíty reliéfní palmety. Ze střechy nad rizalitem vystupuje vysoká dvoustupňová střecha francouzského typu.