nájemní dům

Řadový dvoupatrový dům se čtyřosým uličním průčelím akcentovaným asymetrickým rizalitem v 1. ose. Průčelí v přízemí nad vysokým soklem prolomeným pravoúhlými vjezdy do garáží a odděleným římsou členěné bosáží (na rizalitu je bosován i sokl) je prolomeno půlkruhově zaklenutými okenními otvory a v 3. ose portálem vstupu. Pravoúhlý vstup je prolomen v půlkruhově zaklenutém vysokém portálu s kruhovým nadsvětlíkem nad rovným profilovaným nadpražím, které se zalamuje a jako římsové kladí obíhá i pilastry ostění. Půlkruhový záklenek s profilovanou archivoltou je flankován dvojicí pilastrů doplněných drobnými volutovými křídly, pilastry nesou konzoly, na nichž spočívá segmentový fronton. Okenní otvory jsou završeny svazkovými klenáky, pod parapetními římsami se nachází pravoúhlé parapetní výplně. Průčelí v patrech na vyloženou profilovanou kordonovou římsou spočívající na sledu konzol je v plné výše rustikováno, rizalit člení nárožní bosované lizény. Průčelí v 1. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory opatřenými profilovanými šambránami s klenáky s maskarony v edikulových rámech. Rámy tvoří dvojice polosloupů s korintskými hlavicemi a kanelovanými dříky, které jsou ve spodní části dekorované kartušemi a vegetabilními ornamenty, nesoucí římsová kladí, na nichž spočívají střídavě trojúhelníkové a segmentové frontony. Polosloupy vyrůstají z vysokých hranolových soklů ukončených římsami, které svírají parapetní výplně s pravoúhlými rámy s reliéfními rozetami uprostřed. Rizalit je prolomen sdruženým okenním otvorem obdélného tvaru se zaoblenými horními rohy, vysoké bohatě členěné kladí je završeno širokým segmetovým frontonem s vysokým reliéfem ženské hlavy v tympanonu. Parapetní výplň je balustrová. Průčelí v 2. patře je prolomeno segmentově zaklenutými okenními otvory s profilovanými šambránami s ušima protnutými klenáky, volutově tvarované nástavce nad okny zdobené reliéfními ratolestmi nesou rovné úseky vyložené profilované návojové římsy. Pod vyloženými profilovanými parapetními římsami nesenými konzolami se nachází čabrakovité parapetní výplně s ornamentální výzdobou. Rizalit je prolomen sdruženým pravoúhlým okenním otvorem se společnou profilovanou šambránou s ušima pravoúhle zalomenou do nástavce se střední kartuší. Na nástavci spočívá rovný úsek vyložené profilované návojové římsy, pod okny se nachází vyložená profilovaná parapetní římsa na páru konzolek. Vrcholová zóna průčelí pod korunní římsou je členěna zdobenými konzolami oddělujícími pole s pravoúhlými vpadlinami prolomenými kruhovými otvory osvětlujícími půdní polopatro, konzoly podepírají vyloženou profilovanou konzolovou korunní římsu doplněnou dekorativními pásy zubořezu a vejcovce. Nad korunní římsou je vztyčena nízká atika ukončená tordovaným oblounem a členěná nástavci bohatě zdobenými maskarony, volutami a vegetabilními ornamenty.